Whisky hos Lund Vine

Bestillings nr: WHIS#001

Type: Single Malt Whisky
Land: Scotland
Navn: Sherry Cask ’13/’19
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 43%
Prop type: Prop

Pris pr. stk. kr. 375,-

Beskrivelse »

Sherry Cask Malt 2013/2019 Single Highland Whisky Wilson & Morgan 43%

Sherry Cask Malt 2013 Whisky fra Wilson & Morgan – 2019-udgivelsen af Sherry Cask Malt er en perfekt lærebog og introduktion til de vidunderlige og ikke mindst delikate aromaer man finder i Highlands Single Malts.

Duft: Duften byder på dejlige noter af smørkage og frugt, samt med en subtil vinagtig indflydelse tilføjer sherryfade et strejf af nødder.
Smagsnoter: En perfekt afbalanceret smag af abrikoser, ferskner, rosiner og strejf af honning, robust i smag og krop,. Dog er den stadig let at drikke.

Destilleri: Sherry Cask Malt Single Highland Whisky Wilson & Morgan
Aftapper: Wilson & Morgan
Årgang: Destilleret: November 2013 -Tappet: April 2019
Alder: 6 år
Type: Single Highland Malt
Fad nummer/type: Room sample cask no. 3544/3550
Alc. styrke: 43 %
Antal flasker:
Un-chillfiltered
Natural Colour
70 cl.

Bestillings nr: WHIS#002

Type: Malt Whisky
Land: Scotland
Navn: Glen Morey ’07/’20
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 48%
Prop type: Prop

Pris pr. stk. kr. 475,-

Beskrivelse »

Siden 1992 har Wilson & Morgan tilbudt et fint udvalg af sjældne uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky. Wilson & Morgan vælger kun malts med en lagringstid på 10 til 30 år. Fadene opbevares i lande over hele verden. Og i mange tilfælde modnes de yderligere i portvins-, rom- eller marsala fade i Italien. Alt er personligt udvalgt af Fabio Rossi, der følger en simpel regel for sine valg: ”Stol på din gane og dit instinkt.” Og det er formentlig på grund af denne regel, at hans whiskyer er specielt attraktive på markedet i dag.

Glen Moray 2007-20 Sherry Finish Oloroso
Den delikate whisky fra dette Speyside destilleri, er som regel meget let i kroppen og kendt for sin blomstrede og honningfulde stil. Her har den fået et ekstra lag af frugtagtig rigdom takket være tyve måneder i sherry-fade.

Duft, Smag og Eftersmag
Den er let vinagtig og har udviklet noter af modne ferskner, abrikoser, røde æbler. Den har en fin balance mellem malt og frugtagtig sødme og de tørre og krydrede noter fra sherryen. Der er stadig en mild mundfølelse, men med en uventet pebersmag kommer mod slutningen med lette gårdagtige aromaer, som fugtige græsgange, læder og hestestald.

Bestillings nr: WHIS#003

Type: Whisky – Blended
Land: Japan
Navn: Nikka From The Barrel
Flaskestørrelse: 0.5 cl.
Alkoholprocent: 51.4%
Prop type: Skruelåg

Pris pr. stk. kr. 325,-

Beskrivelse »

Langtidslageret maltwhisky og kornwhisky blandes (eller “vies”) hvorefter de igen fyldes på fade for at skabe en rig harmoni af mærkbart forskellige whiskyer. Når den endelige blend aftappes, sker det direkte og resulterer i en whisky med en distinktiv personlighed, fed af velsmag og i en høj alkohol procent.

Farve: Mørk, gylden ravfarve.
Duft/Smag: Duften er dyb og smagen er kompleks, men samlet. Klart en af de allerbedste whiskyoplevelser i sin prisklasse!

Bestillings nr: WHIS#004

Type: Whisky – Single Malt
Land: Scotland
Navn: Peat Pure Islay
Flaskestørrelse: 0.5 cl.
Alkoholprocent: 45%
Prop type: Prop

Pris pr. stk. kr. 295,-

Beskrivelse »

Peat fra Elements of Islay er et af seriens få udgivelser, som ikke er en single malt. Her er tale om en såkaldt blended malt, som betyder, at det er en blanding af single malts (uden grain whisky, som tilsættes normale blendede whiskies). Den er sammensat af omtrent 60 fade fra en håndfuld destillerier på Islay, og har præcis den tørverøg og krydrede karakter, man kunne forvente. Denne udgave af Peat er tappet ved 45% alkohol og er ikke tilsat farvestof.
Farve: Bleg gylden.

Duft: Lækker duft af orangeskal, ulmende trækul, bacon og våde muslingeskaller. Kvintessentiel Islay!

Smagsnoter: Smagen har noter af saltkaramel, lapsang souchong, brænderøg og chokolade.

Serveringsforslag: Nydes rent, men fungerer også glimrende i highballs og cocktails – hvis du kan nænne det!

Elements of Islay er en serie uafhængigt aftappede whiskies fra øen Islay, som ligger ud for Skotlands vestkyst og er berømt og berygtet for kraftigt røget whisky. Serien kan kendes på den karakteristiske laboratorieagtige flaske og etiketten der er inspireret af det periodiske system. Hvert destilleri symboliseres af to bogstaver, mens tallet viser hvilket nummer aftapning, der er tale om.

Således er ”Ar10”, for eksempel, den 10. aftapning fra destilleriet Ardbeg. Nogle af forkortelserne er mere kryptiske end andre, men hjemmesiden med det fantastiske domænenavn islay.com, giver altid svaret.

Whiskyerne i Elements of Islay udvælges og tappes af blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers, grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag The Whisky Exchange.

Med enkelte undtagelser er de alle tappet ved fadstyrke og uden tilsat farve. Der er en helt forrygende diversitet i aftapningerne, som har inkluderet whisky lagret på både Sauternes-, Syrah-fade, samt whisky man sjældent ser fra uafhængige aftappere såsom Octomore, Kilchoman og sågar det lukkede destilleri Port Ellen.

Bestilling:

Levering / Afhentning:


Pris:
125 kr. for levering i hele DK.

Afhentning:
Rugvænget 12A, 8500 Grenaa.


Ønsket tidspunkt:
Dato:

Tidspunkt:


Jeg ønsker at betale med:

Jeg bekræfter hermed at jeg er over 18 år, ved bestilling.


Information:
Så snart du har afgivet ordren vil du hurtigst muligt modtage en ordrebekræftelse. Når beløbet er betalt vil din bestilling blive leveret hurtigst muligt.